TOPLANTI VE WORKSHOP YÖNETİMİ

Anasayfa Hizmetlerimiz YETKİNLİK EĞİTİMLERİ TOPLANTI VE WORKSHOP YÖNETİMİ

Programın Amacı: 

Günümüzün hızlı değişen iş dünyasında toplantılar işimizin önemli bir parçası olmakla birlikte, gittikçe daha önemli olmakta ve daha çok vaktimizi almaktadır. Toplantı konuları bir problemi çözmek, belli konularda fikir teatisinde bulunmak, bir karar almak, bir grubu bilgilendirmek, kararımızı bildirmek ya da bir projenin durumunu kontrol etmek olabilir.

Workshoplar ise, yeni fikir üretiminin, yaratıcı düşüncenin ve katılımcı yönetimin çok önemli olduğu günümüzde, yöneticilerin için yeni bir yönetim aracı sağlamaktadır. Aynı zamanda ast-üst bağımız bulunmayan ama birlikte çalışmamız gereken çalışanlarla bir proje yürütürken de workshoplar bulunmaz bir araç olmaktadır.
Her iki kavram da birbirinden tamamen ayrıdır ve her ikisinin de farklı dinamikleri, farklı kuralları bulunmaktadır. İş hayatında çoğunlukla bu iki kavram karıştırılmakta ve fikir üretmek üzere yapılan bir workshop, bir anda yöneticinin fikirlerini empoze ettiği bir toplantıya dönüşmekte ve çalışanlar arasında hayal kırıklığına ve kendi değerleri hakkında şüpheye düşmesine yol açmaktadır.

Toplantılar ise, amacı dışına çıkabilmekte, alınması gereken kararlar alınamamakta, gereğinden uzun sürerek amacının tam tersini gerçekleştirmekte, yani bazen verimliliğin düşürmektedir.
Bu eğitim programı, katılımcıları toplantı ve workshop düzenlemenin temel kuralları, yöntemleri, çeşitleri konusunda bilgilendirecek, her ikisini ayrıştırmalarını, ne zaman hangi tür ya da hangi yöntemlerle toplantı ya da workshop yapacaklarını doğru seçebilmelerini ve seçtikleri yöntemi doğru olarak uygulamalarını sağlayacaktır.

İçerik:

  • Toplanmalı mıyız? Çoğu toplantı gereksizdir
  • Toplantı nedir? Workshop nedir? İkisi arasındaki benzerlikler ve farklar
  • İdeal toplantı için kurallar
  • Toplantıda katılımcılar, gündem, roller, not alma, aksiyon planı ve takip
  • Toplantıya liderlik etmel
  • Workshop için temel kurallar
  • Workshop liderliği ile toplantı liderliği arasındaki farklar
  • Workshop yönetenin görevleri, sorumlulukları ve hakları
  • Hedeflerin, varsayımların ve sınırların belirlenmesi
  • Katılımcı görevleri
  • Workshop esnasında uygulanabilecek bazı teknikler ve yöntemler

Hedef Kitle: Toplantı ve workshop yöneten ve etkili yönetmek isteyen bütün çalışanlar katılabilir

Katılımcı Kazanımları:

Destekleyebileceği yetkinlikler: Toplantı yönetimi, zaman yönetimi, workshop yönetimi

Bilgi : Toplantı ve workshop yönetme kuralları, yöntemleri, teknikleri ve uygulaması, toplantı ve workshop yapılması için gerekli durumlar, bir toplantı ya da workshopun verimli olması için yapılması gerekenler

Beceri : Toplantı yönetimi, workshop yönetimi

Tutum : Toplantı ve workshopun hangi durumlarda yapılması gerektiğini anlama ve gereksiz vakit kaybı olmayan verimli toplantılar için planlama ve kurallara uyması gerektiğinin farkına varma

Program Süresi: 2 gün

TOPLANTI VE WORKSHOP YÖNETİMİ
TOPLANTI VE WORKSHOP YÖNETİMİ
TOPLANTI VE WORKSHOP YÖNETİMİ

Detaylı Bilgi için :

İletişime Geç